24 часаСъдебните призовкари ще имат достъп и до миналите адреси на хората, които търсят за дела.Съдилищата и

...
24 часаСъдебните призовкари ще имат достъп и до миналите адреси на хората, които търсят за дела.Съдилищата и
Коментари Харесай

Призовкарите ще ни търсят и на бивши адреси

24 часа

Съдебните  призовкари  ще имат  достъп  и до миналите  адреси  на  хора та, които търсят за каузи.

Съдилищата и прокуратурата ще имат към този момент пълен  достъп  до базата данни “Население ”, която поддържа районното министерство.

Това планува план за смяна в разпоредба, която предлага държавното управление. Той е оповестен за публично разискване, което ще продължи 30 дни, пише 24 часа.

С пълния  достъп  съдебните управляващи ще имат опция да наблюдават цялата история на  адреси  на всеки  жители н, в това число да го търсят на предходни правосъдни регистрации, да имат информация дали съответен човек е регистриран и на различен адрес с изключение на този, който е непрекъснат съгласно персоналната му карта. Съдилищата към този момент ще имат  достъп  и до базата данни с промени в единните цивилен номера. Така те ще могат да вършат връзка при промени в ЕГН-то, в случай че остарялото е било сбъркано.

Промяната се прави основно поради делата за произшествия, които водят застрахователите, излиза наяве от претекстовете към препоръчаните промени. Причината е, че към този момент делата за произшествия и застрахователни искания се водят в съдилищата, на чиято територия е актуалният или непрекъснатият адрес на претендиращия за обезщетение човек все още, в който е станала злополуката. Това постанова при всяко дело да се прави информация както за непрекъснатия, по този начин и за сегашния адрес все още на злополуката, написа още в претекстовете на държавното управление. Съдебните чиновници ще имат автоматичен  достъп  до базата данни “Население ”. Той обаче ще се приключва приизлизане в отпуск, по-дълъг от 3 месеца, или при промяна на служителя, плануват още измененията в наредбата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР